Nastavení soukromí a cookies

Souhlasem se sdílením dat nám poskytnete informace, které potřebujeme pro zlepšování, analýzu a marketing napříč těmito webovými stránkami. Dále souhlasíte s předáním údajů třetím stranám a mimo EU. Prohlašujeme, že Vámi poskytnuté informace jsou zabezpečeny proti zneužití.

Nastavení soukromí a cookies

Souhlasem se sdílením dat nám poskytnete informace, které potřebujeme pro zlepšování, analýzu a marketing napříč těmito webovými stránkami. Dále souhlasíte s předáním údajů třetím stranám a mimo EU. Prohlašujeme, že Vámi poskytnuté informace jsou zabezpečeny proti zneužití.

Dejte nám prosím vědět, která data nám a našim partnerům dovolíte zpracovat.


Technická data

Trvale zapnuto

Webové stránky potřebují technická data pro správné fungování. Bez těchto dat by nebylo možné například vyhledávat, přehrát video nebo dokončit objednávku v e-shopu.

Analytické a statistické údaje

Analytické a statistické údaje nám pomáhají pochopit, jaké funkce jsou vaše oblíbené, co nám na webu nefunguje, jaké zařízení pro prohlížení stránek používáte a mnoho dalších.

Máme rádi jídlo, neplýtváme

V rámci projektu Skutečně zdravá škola jsme na poslední lednový týden v naší školní jídelně naplánovali audit plýtvání jídlem a potravinami. Hlavním cílem bylo zjistit, proč žáci určité pokrmy nejí. Seznámili se s důvody, proč je důležité potravinami neplýtvat, ať už ve školní jídelně či doma. Do šetření jsme zapojili i starší žáky, kteří se svých spolužáků u okénka dotazovali, proč jídlo nedojedli, zda jim nechutná nebo toho bylo moc či nabízený pokrm neznají. Žákům jsme vysvětlili, že snížením množství vyhazovaného jídla snižuje škola svoji uhlíkovou stopu, snižuje se také množství jídla na skládkách a ve spalovnách. Zmenšují se samozřejmě náklady na nákup potravin i náklady na odvoz odpadu z jídelny. Učitelé informatiky se svými žáky na základě získaných dat vypracovali grafy na názorné zobrazení poměru hmotnosti zbytků vzhledem k hmotnosti vydaného jídla a počtu obědů.

Cílem celé akce bylo, aby žáci porozuměli opatřením, které vedou ke snižování plýtvání potravinami např. i tím, že si požádají u okýnka o menší porci jídla a přidat si mohou kdykoliv. A také, aby pochopili, že za hotovým chutným jídlem na talíři se skrývá spousta práce.

Bc. Kamila Švardalová

Prohlédněte si galerii

Žákovská knížka